Casa BP

Constanța, România, 2020

În casa BP se poate simți verticalitate odată cu parcurgerea holului de intrare și realizarea accesului în zona de zi. S-a optat pentru dispunerea living-ului pe înălțime dublă, având deschidere către curtea posterioară printr-un vitraj generos ce creează un joc interesant de lumină și umbră. Punctul focal devine canapeaua, în jurul căreia are loc variația de texturi, forme geometrice și culori.

Este evidentă căutarea unei imagini unitare prin folosirea unei palete cromatice neutre, atât pe pardoseală, cât și pe pereți. Neutralitatea cromatică este completată pe alocuri de nuanța naturală a lemnului.

Continuitate verticalității între cele două etaje este redată de către peretele cu textură vălurită, peretele cu aspect de pictură murală și biblioteca, toate trei fiind dispuse de la parter până la etaj.      

Elementul conector al întregului spațiu devine scara. Astfel, scara locuinței leagă zona de zi alcătuită din birou, spațiu de joacă pentru copii, living și bucătărie cu cele două dormitoare de la etaj. Pe lângă rolul funcțional, scara are și un sens narativ, unind cele două atmosfere.

Fiind vorba de o familie tânără, cu doi copii, s-a decis montarea unuei plase cu rol de hamac suspendat la nivelul superior. Astfel, se realizează un spațiu de interacțiune tip loc de joacă și o deschidere spațială pentru cei care servesc masa la parter.

MAI MULT

INFORMAȚII

Locație

Constanța, România

Durată

12 luni

Suprafață

291 

Constructor

Cost estimativ

Arhitect șef

Irina Panait

Proiectat

Inginer structural

 

Beneficiar

Privat