Depozit Alfa Medical Distribution

Depozit Alfa Medical Distribution

Constanța, România, Propunere

Alfa Medical Distribution este un depozit farmaceutic cu capital privat românesc care asigură distribuția de medicamente, dezinfectanți și produse parafarmaceutice pe teritoriul României.

Dezideratul constă în amenajarea unui spaţiu pentru birouri şi a unui depozit de produse farmaceutice.  Imaginea de ansamblu este concepută în jurul ideii de geometrizare.  Clădirea este împărţită în două zone: zona de depozit, situată la parter, şi zona de birouri, situată la etaj. În esență, cele trei forme geometrice simple, aranjate într-un echilibru asimetric redau o scară plăcută și optimizează spațiul interior.  

Spre deosebire de cutia de sticlă desfășurată pe verticală, fațada superioară conține o serie de fante verticale, ce au atât un rol funcțional, cât și vizual în ordinea geometrică. Conceptul modern al ferestrei panoramice – unul dintre cele cinci puncte propuse de Le Corbusier pentru o nouă arhitectură – urmărește să maximizeze deschiderea camerelor către lumină și peisaj. Astfel, fereastra devine un mare „ecran”.

Terenul liber din jurul construcţiei se va amenaja ca spaţiu verde cu rol de protecţie şi ambientare precumplantări de gazon, arbori şi arbuşti decorativi, majoritatea pereni, precum şi garduri vii. De asemenea, s-a optat şi pentru efectuarea de acoperiş verde, realizat din rulouri de vegetaţie naturală.

MAI MULT

INFORMAȚII

Locație

Constanța, România

Durată

Propus

Suprafață

382 

Constructor

Cost estimativ

Arhitect șef

Irina Panait

Proiectat

Inginer structural

 

Beneficiar

SC Alfa Medical Distribution SRL