Casa IM

Constanța, România

Casa se află într-un cartier nou amenajat din orașul Ovidiu, pe malul lacului Siutghiol, ferit de zgomotul bulevardelor sau cartierelor aglomerate. Dezideratul a constat în obținerea unui loc luminos, cald și primitor.

Definit de o sensibilitate brută, amenajarea acestui interior se pretează la convențiile arhitecturii moderne, adoptând influențe industriale. Stilul industrial a apărut încă din anii 1700, atunci când, în lipsa accesului la electricitate, oamenii au început să opteze din ce în ce mai mult pentru interioare spațioase, asemănătoare halelor, cu pereți cât mai vitrați, pentru lumină naturală.

Armonia unei amenajări interioare moderne îmbinată cu elemente ale stilului industrial rezidă în detaliile atent alese. Paleta cromatică folosită în amenajarea interioară tinde spre nuanțe neutre cu accente de negru mat, marouri și griuri, iar pentru a reda un cadru sofisticat, s-au folosit materiale precum lemnul, metalul și cărămida aparentă. Singura cameră unde s-au folosit culori vibrante este camera copiilor.

O altă cameră care sparge tema cromatică neutră este dormitorul matrimonial, ce iese în evidență prin nuanțele pământii ale mobilierului și de accentele de verde smarald pentru a sublinia zona patului. Pentru a crea dimensiune și adâncime, s-a optat pentru vopsirea perețiilor într-o nuanță închisă.

Tema tavanului din beton aparent este folosită pe toată suprafața zonei de zi, fiind continuată și la etajele superioare unde se află zona de odihnă.

Abordarea modernă, pusă în evidență de materialele folosite și paleta cromatică, creează o amenajare cu un farmec și o dinamică aparte.

MAI MULT

INFORMAȚII

Locație

Constanța, România

Durată

12 luni

Suprafață

279 

Constructor

Cost estimativ

Arhitect șef

Irina Panait

Proiectat

Inginer structural

 

Beneficiar

Privat