The View – Cafe & Bistro

The View - Cafe & Bistro

Constanța, România

Situat lângă promenada de pe malul Mării Negre, în imediata proximitate a Cazinoului din Constanța, interiorul restaurantului The View este o odă adusă stilului Art Deco, reinterpretată întru-un mod contemporan.

Art Deco, prescurtarea pentru ‘Arts Décoratifs’, se caracterizează prin culori bogate, geometrie îndrăzneață și lucrări de detalii decadente. Acest stil a atins apogeul popularității sale în anii 1920, ‘30 și ‘40, evocând lux și ordine, prin modele și linii simetrice în forme exuberante. Acest stil contrastează cu formele organice și fluide ale predecesorului său, Art Nouveau, folosit la Cazino.

A fost necesară personalizarea pieselor de mobilier pentru a crea atât o ambianță elegantă și îmbietoare, cât și sentimentul parcurgerii cărții ‘Décoration moderne dans l’intérieur’ (de Henri Delacroix, 1935). Piesele de mobilier sunt realizate dintr-o selecție de materiale de calitate superioara, folosindu-se cu preponderență catifeaua în culori vibrante și finisajele din cupru sau alamă, conferind interiorului un aer aparte. Fiecare piesa de mobilier reprezintă cu măiestrie echilibrul dintre linii, confort și funcționalitate.

Pereții vitrați creează un sentiment de luminozitate, sentiment accentuat de către oglinzile fațetate ce reflectă peisajul marin exterior.

Pentru pardoseală s-a optat pentru terrazzo alb cu accente colorate, spart vizual de către linii asimetrice finisate metalic.

MAI MULT

INFORMAȚII

Locație

Constanța, România

Durată

Propus

Suprafață

800 

Constructor

Cost estimativ

Arhitect șef

Irina Panait

Proiectat

Inginer structural

 

Beneficiar

Privat