Apartament MA

Constanța, România

În amenajarea acestei locuințe s-a optat pentru o abordare minimalistă, pusă în evidență de juxtapunerea de texturi și tonuri neutre. A rezultat astfel un spațiu luminos și aerisit, cu accent pe funcționalitatea zonelor create.

Atmosfera calmă, cu accent pe funcționalitate  este susținută de cromatica neutră, reținută, predominant fiind albul. Cromatica neutră este spartă de nuanțe naturale, respectiv de căldura lemnului care conturează întreaga locuință, fiind folosit pe aproape toată suprafața pardoselii. Pereții și accentele cu aspect de marmură vin în completarea astmosferei rezervate. Marmura exprimă o dorință, oarecum hedonistă, de a te bucura de medii unice, evocatoare și foarte personale.

Nelipsite sunt și accentele aurii de pe corpurile de iluminat și oglinzi. Acestea sunt proporționate modest, dar sentimentul de lux pe care îl evocă, le face să ridice vizual întregul spațiu.

Zona de zi, fiind un open space, a fost delimitată cu ajutorul finsajelor utilizate, ca de exemplu peretele pastelat ce capătă rol de pânză. Un truc folosit pentru zona de living a fost utilizarea oglinzilor aurii pentru a masca holul și a oferi impresia de spațiu cât mai deschis. S-a obținut o comunicare armonioasă între zona de luat masa, living si bucătărie prin piesele de mobilier ce realizează trecerea discretă între zone.

Tema generală a fost continuată în dormitorul matrimonial și în baie prin asocierea albului cu forme geometrice decorative în nuanțe pământii. Motivele florale de pe tapiseria patului și corpurile suspendate de iluminat conferă dinamism într-un spațiu rezervat. 

 

MAI MULT

INFORMAȚII

Locație

Constanța, România

Durată

12 luni

Suprafață

Constructor

Cost estimativ

Arhitect șef

Irina Panait

Proiectat

Inginer structural

 

Beneficiar

Privat