TPE Residence

TPE Residence

Constanța, România

Imaginea de ansamblu a imobilului este concepută în jurul ideii de “geometrizare”. Viziunea noastră își propune să echilibreze dorința clientului pentru o cantitate mare de suprafață utilizabilă, îmbinată cu specificul imaginat al vieții urbane din noua clădire.

Arhitectura abordată este un amestec subtil între influențe contemporane și De Stijl, permițând astfel fiecărui element să-și găsească propriul echilibru, ceea ce contribuie la o bogăție vizuală care sporește compoziția și armonia clădirii.

Calitatea unui spațiu interior depinde în mare măsură de luminozitatea acesteia, prin urmare, de designul ferestrelor sale. De aceea, toate ferestrele se desfășoară pe aproape toată înălțimea nivelului respectiv, având rolul de a maximiza lumina în locuință.

  Conformarea interioară constă din poziționarea nodului de circulație verticală în miezul clădiri, având legătură cu două nuclee de circulație, situate pe axe diferite. Acest aranjament funcțional răspunde atât la nevoia de flexibilitate a utilizării, cât și din rațiuni de captare a luminii pe parcursul zilei.

Din punct de vedere cromatic, clădirea păstrează un aspect rezervat și neutru prin folosirea albului, scos în evidență de către ferestrele negru mat din aluminiu și de accentele de culoare inspirate din picturile lui Piet Mondrian. Pentru a contribui la spargerea monotoniei albului, întregul parter și segmentul ce marchează nodul de circulație pe verticală, sunt vopsite în negru.

 

MAI MULT

PLANURI

INFORMAȚII

Locație

Constanța, România

Durată

Propus

Suprafață

Constructor

Cost estimativ

Arhitect șef

Irina Panait

Proiectat

Inginer structural

 

Beneficiar

Privat