Sală de scrimă

Sală de scrimă

Constanța, România, Propunere

Zona de studiu aleasă pentru realizarea centrului sportiv pentru scrima, este pe latura vestică a Parcului Copiilor din orașul Constanța, adiacent cu strada Primăverii. Inserția propusă se integrează perfect cu specificul complexului, aducând un plus de funcțiuni zonei și contribuind la revitalizarea și restructurarea sitului.

Centrul sportiv va fi amplasată în locul unor terenuri dezafectate de tenis și va lega latura dreaptă a străzii Primăverii cu inima Palatui Copiilor prin crearea unui nucleu de întâlnire la nivelul strazii și prin întărirea accesului secundar în complex. Clădirea va fi dezvoltată în regim P+1, pe o suprafață de 2.955 mp, din cei 8.289 mp ai sitului.

Prin legătura realizată între cartier și Palatul Copiilor și prin aspectul călduros al clădirii, centrul propus va deveni un important punct de reper în cadrul orașului și va introduce o dotare nouă la nivelul acestuia. Aspectul sportiv al sălii va fi complementat de o cafenea, unități de cazare și o sală de antrenament pentru sportivi, polarizând vizitatorii atât la nivel local cât și național.  Fațada dinspre strada Primăverii va fi predominant vitrată, aceasta fiind fațada camerelor de cazare ale sportivilor.

Pe timpul nopții, un set de lumini de culori alternante vor juca pe anumite porțiuni ale sticlei translucide.

Camerele de odihnă pentru sportivi vor fi suspendate, creând un culoar umbrit din care se va realiza accesul în unitate. Iluminarea sălii de sport se face prin luminatoare continue cu grilaje de protecție.

Din punct de vedere estetic, pentru exterior, s-a optat pentru o fațadă placată cu lemn, completată de către neutralitatea betonului aparent. Această temă se continuă și în interior, prin folosirea unui tavan din beton aparent, completat de către nuanțe calde și picturi murale.

MAI MULT

PLANURI

INFORMAȚII

Locație

Constanța, România

Durată

Propus

Suprafață

2.955 

Constructor

Cost estimativ

Arhitect șef

Irina Panait

Proiectat

Inginer structural

 

Beneficiar

Privat